Kungsbro är i final för bästa renovering 2023

Varje år arrangerar Sveriges Allmännytta en tävling för bästa renovering, detta görs för att sprida kunskap om framgångsrika renoveringsprojekt.

Kungsbro är en av fyra som gått vidare till final och juryns motivering lyder:

”Att ta vara på ett kulturarv är också att vara allmännyttig och att ta samhällsansvar. I Tidaholm har man byggt om en centralt placerad, vacker men sliten gammal och Q-märkt skola till moderna, funktionella hyreslägenheter med unika planlösningar och mycket karaktär. En exceptionell varsamhet om detaljer, där till exempel träpaneler plockats ner, restaurerats och återanvänts. Även den gamla stentrappan där barns fötter trampat i generationer har renoverats med hög känslighet och lekfullhet. De nya inslagen är väl anpassade till den ursprungliga arkitekturen. Ett projekt i tiden med fokus på hållbarhet, återbruk och effektivt utnyttjande av våra befintliga byggnader.”

Vinnaren presenteras på Fastighetsdagarna i Jönköping den 3-4 maj.

Se finalisterna här!

2023 04 20 09 55 38 Finalisterna till Allmannyttans basta renovering ar utsedda Sveriges Allmannyt